Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας


Σήμερα η τάξη μας βρέθηκε στην πολύ ευχάριστη θέση να παρουσιάσει σε όλο το σχολείο μια εκδήλωση αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας, που γιορτάζεται στις 6 Μαρτίου.
Το όλο εγχείρημα οργανώθηκε  από μια ομάδα πέντε παιδιών : Τη Γεωργία Δοντά, την Αντιγόνη Αλαΐσκα, τη Λίνα Κάκκου, τον Γρηγόρη Κεμπισλόγλου και τον Αντώνη Καραβά.
Τα παιδιά αυτά συνεργάστηκαν και έδωσαν αρμοδιότητες και στους υπόλοιπους συμμαθητές τους οργανώνοντάς τους  σε  τέσσερις ομάδες .
Μια θεατρική ομάδα, μια ποιητική ομάδα, μια εικαστική (ζωγραφική) ομάδα και μια ομάδα αναζήτησης πληροφοριών.
Επίσης, όλα τα παιδιά συμμετείχαν  στο τραγούδι "Το πρώτο τρένο" του Μόνιμου Κάτοικου.(κλικ εδώ)
Οι ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους και τις δημιουργίες τους, αφήνοντάς μας έκπληκτους με την όρεξη, τη διάθεση, την πρωτοτυπία, τη φαντασία και την ωριμότητα που αντιμετώπισαν το όλο θέμα.
Πέρα λοιπόν από τα παιδιά της οργανωτικής ομάδας συμμετείχαν οι: Ιωάννα Γιαννίκου, η Μαίρη Δαμαλά, ο Αντώνης Δαρζέντας, ο Μάριος Δημόπουλος, ο Μάνος Δημόπουλος, η Μαρία Τσαγκάρη, η Φαίη Καντσού, ο Νίκος Βάλλας, η Ειρήνη Κάκωφ, η Σταματίνα Καραβοπούλου, η Μαρία Δέσποινα Κορκίδη, ο Γιάννης Καλαφάτης, ο Κωστής Σαμλής, η Ιωάννα Καραγιάννη, ο Γιάννης Καραντζής, ο Αντώνης Σιφνάκης, η Έφη Μιλτιάδου, ο Βαγγέλης Καζαντζίδης, ο Μιχάλης Ζουμής και ο Ραφαήλ Βαζαίος.
Μάλιστα ο Ραφαήλ μας συγκίνησε όλους καθώς ήρθε για να συμμετάσχει στην παράσταση, παρόλο που τις δυο  προηγούμενες μέρες ήταν στο νοσοκομείο με σπασμένο το χέρι του...!
Από την αρχή της σχολικής μέρας μέχρι το σχόλασμα τα παιδιά έδιναν συνέχεια παραστάσεις στην αίθουσά μας ,που είχε δημιουργηθεί κατάλληλα έτσι ώστε να χωράει τους μικρούς μας θεατές.
Συνολικά δεκαπέντε τμήματα πέρασαν από την τάξη μας και δόθηκαν έξι  συνεχόμενες παραστάσεις!
Νομίζω όμως, πως τα συγχαρητήρια και οι έπαινοι που ακούστηκαν από τα παιδιά-θεατές και τους δασκάλους τους ήταν η καλύτερη ανταμοιβή  για την όλη τους προσπάθεια και την κούραση που ήρθε στο τέλος.
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ σαν δάσκαλός του τμήματος  ένιωσα ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά βλέποντας την όλη τους προσπάθεια και τον τρόπο με τον οποίο δούλεψαν για να περάσουν τα σημαντικά μηνύματα αυτής της εκδήλωσης.
Συγχαρητήρια  λοιπόν, σε όλους σας!
Μας κάνατε  υπερήφανους!



6 σχόλια:

Βαγγελης είπε...

Τα συχαρητηρια δεν αξιζουν μονο σε εμας αλλα και στο δασκαλο μας τον κυριο ΓΙΩΡΓΟ που μας για να μαθουμε τη ειναι ο σχολικος εκφοβισμος

Αντώνης Δ. είπε...

We did it.
Τα καταφέραμε. '-' =] =) !

Δώρα είπε...

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά, πρώτα απ' όλα, γιατί φάνηκε πως συνεργάστηκαν άψογα και το αποτέλεσμα τους δικαίωσε!!! Να είστε πάντα τόσο δημιουργικοί!!!

Γεωργια είπε...

Τα καταφεραμε!Συνεργαστηκαμε ΑΨΟΓΑ αλλα το μπραβο δεν αξιζει μονο σε εμας αλλα και στον κυριο μας το κ.Γιωργο!Γιατι μας βοηθουσε σε οτι απορια ειχαμε και οτι βοηθεια θελαμε!!!

Μαίρη είπε...

Συγχαρητήρια!! Είδα ένα βίντεο (απόσπασμα)από την παρουσίαση. Ήταν πραγματικά υπέροχο!! Οι μαθητές σας έκαναν πολύ καλή δουλειά και προσπάθησαν πολύ για να έχουν αυτό το αποτέλεσμα. Συνεργάστηκαν αρμονικά μεταξύ τους υπερπηδώντας κάθε δυσκολία. Δεν ήταν μόνοι τους όμως.. είχαν έναν καλό καπετάνιο που τους καθοδηγούσε υπομονετικά και με πολύ κόπο... Τον δάσκαλό τους!!
Ελπίζω αυτή η παρουσίαση να βοήθησε όλα τα παιδιά και να τους έδωσε ένα καλό μάθημα για το πως θα χειριστούν μια τέτοια κατάσταση αλλά κυρίως να έδωσε μια καλή συμβουλή για τους μεγάλους, προκειμένου να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά.

Γιώργος Πατσουλάκης είπε...

Σας ευχαριστούμε όλους σας, για τα καλά σας λόγια.