Ασφάλεια στο Διαδίκτυο


Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ασφάλειας στο Διαδίκτυο

Σήμερα στην τάξη μας παρακολουθήσαμε μια εκδήλωση για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου.
Την εκδήλωση την οργάνωσε μια ομάδα συμμαθητών μας που αποτελούνταν από τον Ραφαήλ Βαζαίο, την Ιωάννα Καραγιάννη, τη Φαίη Καντσού, τον Μάνο Δημόπουλο και τη Μαρία Τσαγκάρη.
Στο θεατρικό σκετς που έγραψαν τα παιδιά,παρακολουθήσαμε μια σύγχρονη οικογένεια και το πώς μπορεί να επηρεάσει τη ζωή της ο εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο σε συνδυασμό με την αδιαφορία των γονιών τους.
Στη συνέχεια τα παιδιά που είχαν αναλάβει το καλλιτεχνικό κομμάτι ανάρτησαν τις δημιουργίες τους στους πίνακες της τάξης, ενώ η εκδήλωσή μας τελείωσε με την ανάγνωση κάποιων πολύ χρήσιμων στοιχείων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Τις επόμενες ώρες συνδεθήκαμε ζωντανά  με τη διαδικτυακή πλατφόρμα της microsoft η οποία σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας και το χαμόγελο του παιδιού, οργάνωσαν μια  παρουσίαση από ειδικούς , σημαντικών θεμάτων που αφορούσαν τη σημερινή μέρα και το πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τους  κινδύνους του διαδικτύου.
Η σημερινή εκδήλωση ήταν ιδιαίτερη πετυχημένη και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν τα πήγαν περίφημα.
Πέρα λοιπόν από την οργανωτική ομάδα , στην εκδήλωση συνέβαλαν οι:
Αντώνης Δαρζέντας,Ραφαήλ Βαζαίος, Σταματίνα Καραβοπούλου, Λίνα Κάκκου, Έφη Μιλτιάδου, Μιχάλης Ζουμής, Κωστής Σαμλής, Μαίρη Δαμαλά, Μάριος Δημόπουλος, Αντιγόνη Αλαΐσκα, Γεωργία Δοντά, Ιωάννα Γιαννίκου, Γρηγόρης Κεμπισλόγλου,Ειρήνη Κάκωφ.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τις φωτογραφίες από την εκδήλωσή μας.



















2 σχόλια:

Εκπαιδευτικά παιχνίδια είπε...

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση!!Πέρα από την επιλογή του κατάλληλου λογισμικού ασφαλείας, θα πρέπει οι γονείς να συζητούν με τα παιδιά τους και να τα ενημερώνουν για τους κινδύνους που πηγάζουν από τη λανθασμένη χρήση του διαδικτύου. Είναι προτιμότερο τα παιδιά να ανακαλύπτουν το διαδίκτυο μαζί με τους γονείς τους και να εξοικειώνονται σταδιακά με αυτό, παρά να το ανακαλύπτουν μόνα τους και να εκτίθενται στους διάφορους κινδύνους που σχετίζονται με αυτό (π.χ. grooming (= αποπλάνηση ανηλίκου), cyber bullying κ.λπ.). Αναλυτικές οδηγίες για τα παραπάνω μπορούμε να βρούμε στο: http://www.cyberethics.info/cyethics1/index.php?option=com_content&view=article&id=129&Itemid=15&lang=el

Γιώργος Πατσουλάκης είπε...

Ευχαριστούμε πολύ!