Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μετράμε γωνίες

Λοιπόν παιδιά, μπορείτε να κάνετε μια καλή εξάσκηση στη μέτρηση γωνιών μέσα από δυο ιστοσελίδες που σας βρήκα.
Στην 1η πατάτε το "start" και ξεκινάτε. Είναι αυτή που κάναμε στο σχολείο.
Στη 2η που είναι λίγο πιο απαιτητική ,πατάτε το "GO" και στη συνέχεια το βελάκι δεξιά για να σας κάνει ένα μικρό μάθημα ,στα αγγλικά όμως, για το πώς μετράμε γωνίες.
Αν θέλετε να μετρήσετε κατευθείαν και να μην δείτε την εισαγωγή με το μάθημα, πατάτε από την αρχή το κουμπί στο κέντρο που γράφει "skip tutorial".
Προσοχή στη 2η περίπτωση καθώς πρέπει εσείς να μετακινήσετε το μοιρογνωμόνιο να έρθει σωστά στην κορυφή της γωνίας το σημαδάκι του, όπως είπαμε στο μάθημα.
Κάντε πολλές προσπάθειες μέχρι να καταφέρετε να μετράτε σωστά.
Κάντε κλικ στην 1η εικόνα για την 1η ιστοσελίδα και κλικ στη 2η εικόνα για τη 2η ιστοσελίδα.
Καλή επιτυχία!



Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Καλό Πάσχα!

Αγαπημένα μου ,παιδιά.
Σας εύχομαι Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
Να περάσετε με Αγάπη και Υγεία αυτές τις άγιες μέρες και να νιώσετε το μεγαλείο τους.
Χρόνια Πολλά!

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Άσκηση , διατροφή και υγεία-Το ανθρώπινο σώμα

Ξεκίνησε και επίσημα η λειτουργία του ιστολογίου , που θα περιγράφει την πορεία της εργασίας των τμημάτων  της Έκτης πάνω στο πρόγραμμα αγωγής υγείας που έχουν αναλάβει , με τίτλο: "Διατροφή, άσκηση και υγεία".
Για να το επισκεφτείτε κάντε κλικ στην εικόνα.




Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Εκδήλωση κατά του ρατσισμού

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 η τρίτη ομάδα της τάξης μας , μας παρουσίασε την εκδήλωση που είχε οργανώσει με θέμα "Όχι στον ρατσισμό!"
Η Μαίρη Δαμαλά, η Ιωάννα Γιαννίκου, ο Αντώνης Δαρζέντας, ο Μάριος Δημόπουλος και ο Κωστής Σαμλής προετοίμασαν ,οργάνωσαν και κατεύθυναν το περιεχόμενο της εκδήλωσης που αποτελούνταν από μία ποικιλία πληροφοριών, από τη συγγραφή ποιημάτων, από την καλλιτεχνική αποτύπωση συνθημάτων, από την  προετοιμασία και απόδοση ενός επιλεγμένου τραγουδιού (κλικ εδώ) και την συγγραφή ενός θεατρικού σκετς.
Φυσικά για να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω χρειάστηκε η συνεργασία όλων των παιδιών της τάξης ,που συντονίστηκαν από την  ομάδα που προαναφέραμε.
Έτσι είχαμε, για άλλη μια φορά, ένα μοναδικό αποτέλεσμα που μας ενθουσίασε καθώς συμμετείχαμε όλοι και πιστεύουμε ότι περάσαμε και το μήνυμα της ανάγκης για ενότητα και ισότητα όλων των ανθρώπων.
Την εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να τη δείξουμε και στα άλλα δύο τμήματα της Έκτης, τα οποία και ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους!
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση , το τραγούδι που τραγουδήσαμε αλλά και το βίντεο με το σκετσάκι.
Μπράβο σε όλους!








Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η συνέχεια του ταξιδιού του Πίκου Απίκου

Αλήθεια τι έγινε μετά την  απογείωση  της αεροσκάφης του Πίκου Απίκου από τα γραφεία της εφημερίδας "Τρέχα Γύρευε";
Δείτε τι σκέφτηκαν μερικοί από τους συμμαθητές μας.
Μπράβο, παιδιά!










Φωτογραφία σοκ από την εκδρομή της Έκτης στα Καλάβρυτα! Θυμωμένος δεινόσαυρος αποκαλύπτεται πάνω από το Μέγα Σπήλαιο

Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η δημοσιοποίηση από το ιστολόγιο του ΣΤ1 του 18ου Δημοτικού σχολείου Κερατσινίου , φωτογραφίας (κλικ πάνω της ) η οποία δείχνει καθαρά το κεφάλι ενός δεινόσαυρου να εξέχει μέσα από ένα  βράχο ,πάνω από το Μέγα Σπήλαιο!
Ο δεινόσαυρος τύπου Ρεξ, και πολύ θυμωμένος μάλιστα, προκαλεί ρίγη φόβου και ανατριχίλας.
Πληροφορίες, που ακόμα δεν έχουν διασταυρωθεί, αναφέρουν πως ο δεινόσαυρος αποφάσισε να αποκαλυφθεί μην αντέχοντας τη φασαρία και τα κρύα ανέκδοτα που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της αναβάσεως σύσσωμης της Έκτης τάξης προς τον ιερό χώρο του Μέγα Σπηλαίου.
Τα παραπάνω ήταν και ο λόγος που κανείς δεν αντελήφθη την παρουσία του, κάτι που φαίνεται πως τον εξόργισε ακόμα περισσότερο!
Να όμως, που μια τυχαία ματιά στις φωτογραφίες αποκάλυψε του λόγου το αναληθές!
Λόγω του έκτακτου αυτού περιστατικού ,αναμένεται στο σχολείο να  συρεύσουν πλήθος ραδιοτηλεοπτικών μέσων και δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.
Οι  διευθυντές των σχολείων μας  θα παραθέσουν συνέντευξη τύπου , συνοδεία έγκριτων παλαιοντολόγων προκειμένου να ερμηνεύσουν το γεγονός , ενώ θα ακολουθήσει  μια σύντομη και λιτή δεξίωση με μπουφέ (θα περιλαμβάνονται νηστίσιμα)  και αναψυκτικά.
Χαρούμενη νότα στην εκδήλωση θα δώσει το χορευτικό τμήμα της Α΄τάξης , το οποίο θα χορέψει τη μεγάλη επιτυχία "Αγκρ Αγκρ Αγκρ είναι ένας δεινόσαυρος" .
Για όλα τα παραπάνω ,παρακαλούνται όλοι οι μαθητές να φορέσουν τα καλά τους και να μην ξεχάσουν να ευχηθούν ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!